Kasım 28 2018
Bekçi Kabini

Modüler Bekçi Kabini Çözümleri

Kategoriler: Blog Eklenme: 28 Kasım 2018 16.736 Görüntülenme

Hebo Yapı San. ve Tic. A.Ş, yenilikçi ve öncü misyonu ile ülke sınırları içerisinde ve dünyanın birçok ülkesinde bekçi kabini konusunda marka haline gelmiştir. Kabin en genel tanımıyla günlük yaşantı içerisinde bireylerin yaşamını kolaylaştıran ve bunun yanı sıra şehrin genel dokusuna direkt katkı sağlayan modüler yaşam alanlarıdır. Hebo Yapı, bu misyonu ve öncü yapısı sayesinde, diğer sektörlere ve birçok üretici firmaya da ilham kaynağı olmuştur.

İşletmelerin, site ve inşaat gibi güvenlik öncelikli yerlerin korunması için Hebo Yapı, modern ve etkili çözümler sunan bekçi kabini ihtiyaçlarına yanıt verir. Prefabrik bekçi kulübesi ve bekçi kabini modelleri, estetik görünümler sunan fonksiyonel yapılardır. Hebo Yapı’nın tasarladığı bekçi kabinlerinde, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan yüksek kalitede malzemeler ve konforlu kullanım alanları yer alır. Hızlı ve kolay kurulum imkanı sunan ürünler farklı alanlarda rahatlıkla tercih edilebilir. Siz de faaliyet alanlarınızda bekçi kulübesine ihtiyaç duyuyorsanız, Hebo Yapı’nın sunduğu seçeneklere göz atabilirsiniz.

Bekçi Kulübesi Nedir?

Açık alanlarda, şantiye ve tesislerin giriş bölümünde, özel mülk ve sitelerde konumlandırılan küçük yapılara bekçi kabini adı verilir. Bekçi kulübesi yağmur, rüzgar, soğuk ve sıcak havaya karşı koruma sağlayan mukavemeti yüksek yapılardır. Sıklıkla prefabrik yapılar olarak tasarlanan bekçi kabinleri, hafifliği sayesinde kolayca bir yerden başka bir yere taşınabilirler. Montajı son derece kolay olan bu yapılar, kısa sürede kullanıma hazır hale getirilebilir.

Bekçi Kulübesi Ne İşe Yarar?

Yaşam alanlarında güvenliği sağlamak çok önemlidir. Bekçi kulübeleri de güvenlik görevlilerinin korumakla yükümlü olduğu alanlarda konaklamasını, alanı gözetlemesini sağlar. Bekçi kulübelerinin genel işlevleri şu şekildedir:

  • Bekçi kulübesi, sıklıkla fabrika ve şantiye girişleri, en az iki bloktan oluşan siteler, çeşitli işletmeler ve kamu alanlarının girişlerine konumlandırılır. Bekçi veya güvenlik görevlileri bekçi kulübesinde oturarak giriş çıkışları kontrol eder. Olası şüpheli durumlarda güvenliği sağlamak için bekçi kulübesini gözetleme noktası olarak kullanırlar.
  • Kulübelerde telsiz, telefon ve kamera sistemleri gibi iletişim cihazları bulunur. Bu cihazlar sayesinde diğer güvenlik görevlileri ve emniyet birimleri ile iletişim halinde kalınır.
  • Bekçi kulübelerinde ziyaretçi kontrolü, gelen giden misafirlerin kayıtlarının ve kimlik bilgilerinin tutulması gibi işlevler de sağlanır.
  • Bekçi kulübelerinin en önemli görevleri arasında, güvenlik personelinin hava şartlarına karşı korunması da vardır. Sıcak veya soğuk havanın olumsuz etkilerine karşı, iklimlendirme cihazları ile bekçi kulübelerinin içi konforlu hale getirilir. Bekçi kulübeleri sayesinde, güvenlik personeli uzun saatler boyunca hizmet verebilir.
  • Bekçi kulübeleri, diğer işlevlerinin yanı sıra güvenlik görevlileri için bir depolama hizmeti sunar. Telsiz, el feneri gibi ekipmanların güvenle saklanması, bekçi kulübeleri sayesinde mümkün olur.

Prefabrik Bekçi Kulübesi Ölçüleri Nelerdir?

Hebo Yapı’da her ihtiyaca uygun ve farklı ebatlarda prefabrik bekçi kulübesi üretimi yapılır. Standart üretim ölçüleri, sıklıkla kabin içinde kişinin rahat bir şekilde ayakta durabileceği, hareket edebileceği biçimde tasarlanır. Prefabrik bekçi kulübelerinin standart genişliği sıklıkla 2.5 ila 3.5 metre arasında değişebilir. Kulübelerin standart uzunluğu da genel olarak 2.5 ila 4.5 metre arasında değişir. Prefabrik bekçi kulübelerinde yükseklik, ferah bir alan oluşturmak adına 2.5 ila 4.5 arasındadır. Duvarlar ve tavanlarda yalıtım sağlayan özel materyaller kullanılır. Ürünlerin tavan tasarımlarında boyalı galvaniz saç kullanılır. Duvarlar için kullanılan Hekim sandviç panel, iklim yalıtımında ve korumada yüksek performans gösteren ayrıcalıklı malzemelerdir. Duvar panellerinde ise opsiyonel seçenekler mevcuttur. Özel ölçüler ve daha fazlası için Hebo Yapı A.Ş. satış ve pazarlama ekibinden bilgi edinebilirsiniz.

Bekçi Kulübesi Kullanım Alanları

Bekçi kulübesi ve kabinlerinin geniş bir kullanım alanı vardır. Farklı sektörlerde kullanılmak üzere tasarlanmış modeller, kullanıcı dostu ve inovatif ürünlerdir. Bekçi kulübeleri, inşaat sahalarında güvenliği sağlamak üzere tercih edilirler. Konteyner bekçi kulübesi taşınabilir ürünler olarak inşaat sahalarında sıklıkla kullanılan modeller arasındadır. Fabrikaların ve üretim tesislerinin girişlerinde, güvenlik amaçlı bekçi kulübeleri yer alır. Fabrika girişlerindeki kulübeler, çoğunlukla estetik görünüme sahip ve ek özelliklerle donatılmış ürün çeşitleri arasından seçilir. Etkinlik ve konser alanlarında da taşınabilir, hafif bekçi kulübeleri kullanılabilir. Etkinliğe gelenlerin güvenliği ve giriş çıkış kontrolü, bu noktalarda rahatlıkla yapılabilir. Bloklardan oluşan özel mülk ya da sitelerde, kapı güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan güvenlik kulübeleri avantaj sunar.

Bekçi Kulübesi Özellikleri Nelerdir?

Güvenlik görevlisi ve bekçilerin ihtiyaçlarını karşılayan bekçi kulübeleri birçok farklı özelliğe sahiptir. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ürünlerin tasarımında alüminyum, çelik gibi farklı materyaller bir arada kullanılır. Dayanıklılığı yüksek malzemeler, bekçi kabinlerinin uzun ömürlü olmasına katkıda bulunur.
  • Bekçi kulübeleri, sıcak ve soğuk havayı izole edecek iç ve dış sistemlerle tasarlanır. İzolasyon özelliği, bekçilerin her türlü hava koşulunda göreve devam etmelerine yardımcı olur.
  • Bekçi kulübelerinde, güvenliği sağlayan görevlilerin işini kolaylaştıracak çeşitli donanımlar mevcuttur. Güvenlik kameraları, alarm sistemleri ve acil durum ekipmanları bu donanımlardan birkaçıdır.
  • Hebo kabin çeşitleri, hafifliği sayesinde gerektiğinde kolaylıkla yer değiştirmeye imkan sağlar. Güvenlik noktasını değiştirmek istediğinizde, hafif ve kolay taşınabilir bekçi kulübelerini kısa zamanda başka bir alana kurabilirsiniz.

Bekçi Kabini ve Kulübesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bekçi kabini veya kulübesi tercih ederken en doğru ürünü seçmek önemlidir. İhtiyaçlarınızı en doğru karşılayacak ürün modelini bulmak için, şu kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

  • Bekçi kabinini kullanmak istediğiniz alanın büyüklüğünü ve gerekli temel güvenlik ihtiyaçlarınızı listelemelisiniz. Bu sayede hangi ek özelliklere ve hangi büyüklükte güvenlik kabinine gereksinim olduğunu belirleyebilirsiniz.
  • Bulunduğunuz yerin hava ve iklim koşullarını dikkate alarak sizin için en uygun materyaller ile üretilmiş ürünlere yönelebilirsiniz. Sıcak havanın hakim olduğu noktalarda ısıya dayanıklı ve izolasyonu ısıya göre ayarlanmış materyalleri, soğuk havalarda bu iklimin etkilerine karşı koruyucu etkisi olan materyal seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
  • Standart modellerde olmayan ve sizin için önem taşıyan ek özellikler varsa bu durumda özelleştirilebilir ürün çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Standart kabin ve kulübeler her zaman kişiselleştirmeye uygun tasarımlar değildir. İnovasyonu destekleyen ve ek özellikler yüklenebilen tasarımlara göz atabilirsiniz.
  • Bekçi kabini fiyatları, özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Bütçenizi bu doğrultuda belirleyerek size uygun bekçi kabinini seçebilirsiniz. Ek özellikler, ebat farklılıkları bütçeyi etkileyen unsurlardır. Belirlediğiniz bütçe kapsamında en ideal ürünü Hebo Yapı’da bulabilirsiniz.

Bekçi Kulübesi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Bekçi kulübesi ve bekçi kabini fiyatları, birçok etkene bağlı olarak belirlenir. Fiyatları belirleyen unsurları inceleyerek ihtiyaçlarınıza en uygun bekçi kulübesini seçebilirsiniz. Bekçi kulübesi modelleri, birçok farklı malzemeden üretilebilir. Çelik malzemelerle üretilmiş bekçi kulübeleri, fiyat bakımından daha farklı olabilir. Bununla birlikte çelik kulübe modelleri, dayanıklılıkları sayesinde uzun yıllar kullanılabilir. Prefabrik bekçi kulübesi modelleri, ebatlarına ve sahip olduğu özelliklere göre tercih edilebilir. Kulübelerin ebatları ve özellikleri büyüdükçe, fiyatlarının da daha farklı seviyelere çıktığı görülebilir. Özel tasarıma göre üretilmiş kulübeler, standart modellere göre daha farklı fiyatlarla satışa sunulabilir. Bekçi kulübelerinde hizmet kalitesini artıran özellikler bulunur. Örneğin alarm ve iletişim sistemleri, güvenlik kameraları ve gözetleme sistemleri, telsizli yayın sistemleri, yangın acil müdahale ekipmanları bu özelliklerden birkaçıdır. Mobilya ve konfor donanımları, elektrikli aydınlatma sistemleri, erişim kontrol sistemleri, diğer önemli özellikler arasındadır. Tüm bu özelliklerin bir ya da birkaçının bekçi kulübelerinin tasarımına dahil olması, fiyat üzerinde etkin rol oynar.

Farklı alanlardaki ihtiyaçlarınız için yenilikçi çözümler sunan Hebo Yapı sistemleriyle siz de konforlu ve güvenli ürünlere sahip olabilirsiniz. Dayanıklı, kullanışlı ve işlevsel bekçi kulübeleri için Hebo Yapı ile iletişime geçerek ayrıcalıklardan yararlanabilirsiniz.

Kabin Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bekçi Kabini Kullanım Alanları

Yapısı itibari ile kullanım alanı oldukça genişleyen ve her türlü amaca hizmet eden bekçi kulübeleri estetik ve güvenilir yapısı sayesinde oldukça geniş kitlelerin, kısa sürede tercih unsuru haline gelmiştir.

Hebo Yapı; bekçi kulübesi üretim ağında standart tek tip üretim yapılmadan, talep eden kişi ve kurumlara yönelik esnek üretim yapısıyla, istenen her türlü konforu sunmaktadır. Bekçi kabinleri, iç hacimlerinde küçük alanlarda çok fonksiyonlu çözümler sunarken, dış görünüşleriyle de mevcut yapılaşma dikkate alınarak hazırlanan cephe kaplama çeşitlerinin zenginliğiyle her türlü kentsel dokuya büyük uyum sağlamaktadır.

Hebo Yapı kurumsal yapısı itibariyle çözüm odaklı ve ihtiyaca yönelik yönlendiren, işinde profesyonel satış kadrosu ile çalışmalarında başarı kazanmaktadır.
Portföyümüzdeki diğer ürünler gibi bekçi kabinlerimizin üretiminde de kullanılan hammaddenin %90’ı tamamen yerli sermaye ile Hekim Holding bünyesinde yer alan grup firmaları tarafından sağlanmaktadır.

Bekçi Kabini Üretiminde Hebo Yapı İmzası

Hebo Yapı; üretimden alınan bu güç sayesinde, ekonomik ürünleri ve konforu bir arada sunarak geniş kitlelerin beğenisini ve takdirini kazanmıştır. Kurumsal yapısının gereği olan tüm TSE standartlarını yerine getirmek ile sorumlu olduğunun bilincindedir. Her ürün ile ilgili kalite kontrol birimi tarafından, son kontrolleri yapılmadan teslimat onayı verilmemektedir.
Satış sonrası hizmetler bölümü kişisel memnuniyet anketleri ve telefonlarla verilen hizmetin takibini sağlamaktadır.

Uzun Ömürlü Bekçi Kabinleri

Tüm kabinlerimiz; 2 yıl garantili ve aynı zamanda yedek parça temin etme avantajı, garanti sonrası servis ağı ile hizmet ve üretime katma değer kazandırmaktadır.
Hebo Yapı A.Ş. 21 yıldır devam eden üretim ve hizmet duyarlılığı ile istikrarlı bir ivme ile sektöründe lider konuma ulaşmıştır.