Nisan 16 2024
Hafif Çelik Konstrüksiyon Ev ve Fiyatları
Kategoriler: Blog Eklenme: 16 Nisan 2024 5 Görüntülenme

Çelik konstrüksiyon evler, kişi veya kurumların beklentilerini karşılayacak özellikleriyle ve uygun maliyetleriyle ilgi görür. Model seçeneği bulunan bu yapıları farklı amaçlar için kullanmak mümkündür. Hebo Yapı A.Ş. firmasının kentlerin ihtiyacına yönelik projelendirdiği çelik konstrüksiyon ev seçenekleri, estetik ve çevreci yaklaşımları birleştirir. 5 kıtada 94’e yakın ülkede milyonlarca projeye imza atan Hebo Yapı A.Ş.‘nin tasarımlarını inceleyerek bütçenize uygun fiyatlarla çelik konstrüksiyon ev alma ayrıcalığına sahip olabilirsiniz.

Hafif Çelik Konstrüksiyon Ev

Çelik yapı evler taşıyıcı sistemleri çelik profil malzemeden oluşan, hafif çelik yapı sistemleri ve galvaniz paslanmaz sac kullanılarak yapılan evlerdir. Son yıllardır popülerliği arttıran çelik yapı evler, betonarme yapılara kıyasla daha esnek ve dayanıklıdır. Farklı iklim koşullarında kullanılabilmesi amacıyla özel olarak üretilir. Çelik evler uzun ömürlü ve maliyeti düşük olması sebebiyle tercih edilir. Bu binalar aynı zamanda atölye, hangar veya depo olarak da kullanılabilir.

hafif çelik ev

Hafif Çelik Konstrüksiyon Nedir?

Çelik konstrüksiyon yani çelik yapı, doğrusal bir ızgarada birbirine perçinlenmiş veya vidalanmış kolon ve kirişlerden oluşur. Uluslararası standartlara göre belirlenmiş malzemeler kullanılarak binalar yapılır. Projelerde genelde çelik menfez, çatı ve merdiven tercih edilir. Çelik yapının ana malzemelerinden biri çelik kolon diğeri çelik kiriştir. Diğer yapısal sistemlere göre çelik konstrüksiyon yapı ekonomik, hafif, güvenli, sağlam ve kolay taşınabilir özelliklere sahiptir.

Hebo Yapı Hafif Çelik Konstrüksiyon Ev Modelleri

Çelik konstrüksiyon ev modelleri arasında avlulu sıra evler veya tek katlı ikiz evler sayılabilir. Aynı zamanda çelik konstruksiyon villa seçenekleri; yalı, tek katlı, Türk, Amerikan ve Arap mimarisi, 1.5 katlı, yalı ve modern villalardan oluşur. Herkesin beklentisini karşılayabilecek bir model bulmasını kolaylaştıran çelik bina alternatiflerini inceleyebilirsiniz. Dilerseniz hayalinizdeki evin projeyi çizdirebilir, istediğiniz eve kısa sürede sahip olabilirsiniz.

hafif çelik ev

Hafif Çelik Depo

Çelik konstrüksiyon kaynaksız sistemle üretilen depolar, kullanılan malzemeler dolayısıyla uzun ömürlüdür. İklime uygun olacak şekilde izolasyon yapılması sayesinde depo içinde saklanacak ürünlerin uygun koşullarda tutulması sağlanır. 4m’den 10m’ye kadar farklı seçeneklerle üretimi yapılır. Hebo Yapı ülke içinde veya yurt dışında depo montaj süreçlerini gerçekleştirir.

Hafif Çelik Hangar

Çelik malzeme kullanılarak üretilen hangarların tüm yapım aşamaları bilgisayar desteklidir. Kullanılacağı bölge şartları dikkate alınarak izolasyon malzemesi seçilir. Çelik sistemler 22 m’ye kadar tek açıklıkta kolonsuz olarak üretildiği için uçak, helikopter veya diğer büyük araçların giriş çıkışı kolaydır. Hangarlar 100m2’den 1000m2’ye kadar farklı büyüklükte üretilebilir.

hafif çelik villa

Hafif Çelik Konstrüksiyon Avantajları

Çelik konstrüksiyon bina diğer yapısal sistemlere göre daha avantajlı özelliklere sahiptir. Bu avantajlar şu şekilde sayılabilir;

  • Fabrika ortamında parçaları hazırlanan evlerin istenen alanda kurulumları gerçekleştirilebilir. Betonarme yapılar gibi temel kazma ve diğer inşaat işlerine gerek olmaksızın çelik binanın montajı kısa sürede biter.
  • Çelik bina maliyeti ekonomik bir seçenektir.
  • Çelik malzemeler kullanıldığı için hem dayanıklıdır hem uzun ömürlü olarak kullanabileceğiniz bir yapı türüdür.
  • Çelik konstrüksiyon malzemeleri çevre dostu %90’ı geri dönüştürülebilen ürünlerden elde edilir. Bu sayede tekrar tekrar kullanılabilir.

Hafif Çelik Yapılar Nasıl Yapılır?

Çelik konstrüksiyon binalar, projelendirildikten sonra özel bilgisayar programları üzerinden makine hatlarına aktarılır. Bu işlemle profillerin milimetrik ölçülerde tasarımı tamamlanmış olur. Çelik, özel tasarlanmış vidalarla zeminden çatı makasına kadar detaylı olarak bağlanır. Yekpare bir sistem meydana getirilir. İzolasyon ve gerekli kaplamalarla ev şekillenir. Üretim süreci boyunca kaynak kullanılmaz ve makinelerle milimetrik dokunuşlarla vida delikleri açılır. Böylece montaj aşaması çok daha kısa sürer.

Hafif Çelik Konstrüksiyon Fiyatları 2024

Çelik yapı fiyatları kullanılan malzemelere ve varsa istenen ek taleplere bağlı olarak değişebilir. Ev, depo, hangar ve atölye gibi bina çeşitleri de fiyatı etkileyen bir diğer konudur. Tek veya çok katlı yapılar, izolasyonlu veya izolasyonsuz seçenekler de fiyatları belirlerken önemli bir role sahiptir. Çelik konstrüksiyon fiyat bilgisi edinmek için satış ve pazarlama ekibi ile görüşebilirsiniz.