Temmuz 10 2019
Prefabrik Ev İle Betonarme Ev Arasındaki 6 Fark Nedir?

Prefabrik Yapıların Betonarme Evlere Göre Avantajları

Kategoriler: Blog Eklenme: 10 Temmuz 2019 28.756 Görüntülenme

Prefabrik ev çözümleri, farklı açılardan sundukları pek çok avantaj nedeniyle barınma konusunda ve yapı sektörü açısından popüler ve güçlü alternatifler arasında yer alıyorlar.

Kurulum, yalıtım, dayanıklılık, maliyet ve benzeri gibi bir yapının temel taşlarını oluşturan konularda çeşitli üstünlüklere sahip olan prefabrik ev modelleri, özellikle betonarme yapılarla karşılaştırıldıklarında öne çıkan bir seçeneğe dönüşüyorlar.

Çevre sağlığı bakımından da çok daha uygun bir opsiyon olan prefabrik evler, yalnızca konfor konusunda değil; çevreye duyarlılık konusunda da ileriye dönük ve gelecek vadeden alternatifler sunuyor. Prefabrik evlerin sahip olduğu avantajları daha iyi anlamak için betonarme evlere göre farklı olan 5 temel özelliğine göz atabilirsiniz.

hizli-uretilen-prefabrik-evler

1. Prefabrik ev üretimi ve kurulumu betonarmeye göre çok daha kısa sürelidir. Prefabrik ev zamandan tasarruf sağlar.

Prefabrik evler, önceden üretilmiş modüler parçaların bir araya getirilmesiyle inşa edildiği için kurulumları betonarme yapılara göre çok daha kısa sürüyor. Betonarme evlerin yapım süreci aylar alabiliyorken prefabrik ev ya da ofislerin arsa tespiti, zemin etüdü, modüler parçaların üretimi ve bir araya getirilmesi projenin büyüklüğüne bağlı olarak ortalama 1 ay gibi kısa bir zamanda tamamlanıyor.

ses-ve-isi-yalitimli-prefabrik-evler

2. Prefabrik evler su ve ısı yalıtımı olarak betonarme yapıya göre daha yüksek konfor sağlar.

Sağlıklı bir izolasyon için belirli kalınlıklarda üretilen bütünleşik paneller, yalıtımı güçlendirmek amacıyla paneller arasında kullanılan strafor ve benzeri malzemeler, taş yününden ya da cam yününden imal edilen çatılar, su ve ısı yalıtımı konusunda prefabrik evleri güvenli kılan detaylardan yalnızca birkaçını oluşturuyor. Bu yüzden prefabrik evlerdeki su ve ısı yalıtımı genellikle düşünülenden çok daha yüksek bir verim sağlıyor.

tasinabilir-prefabrik-ev

3. Prefabrik ev çeşitleri sökülüp taşınabilir özelliğe sahiptir. Betonarme yapı sabittir.

Prefabrik evlerin kurulumu kadar sökülmesi de kolay ve kısa sürede gerçekleştirilebildiği için betonarme evlerde olmayan bir özelliğe; taşınarak farklı bir alana götürülebilme ayrıcalığına sahip oluyorlar. Böylece prefabrik evler belirli bir alana mahkum olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyorlar. Herhangi bir yer değişikliğinde arsa uygunluğu sağlandığı sürece tekrar inşa edilmeleri mümkün olabiliyor.

ekonomik-prefabrik-evler

4. Prefabrik evler (sistemine göre) betonarme yapılara göre daha ekonomik çözümler sunar.

Prefabrik ev modelleri, betonarme yapılara oranla malzeme, üretim süreci ve iş gücü açısından çok daha az maliyetli olduğu için tüketiciye sunulan fiyatları da daha ekonomik ve makul olabiliyor. Betonarme ev ya da ofisler çok daha yüksek maliyetli malzemelere, üretim süreçlerine bağlı oldukları ve çok daha yüksek oranda iş gücü gerektirdikleri için maliyetleri ve fiyatları da aynı oranda yüksek oluyor.

guvenli-dayanikli-prefabrik-ev

5. Prefabrik evler özellikle deprem bölgeleri için betonarme yapılara göre çok daha güvenli ve dayanıklıdır.

Prefabrik evler, çelik konstrüksiyon, özel paneller ve tamamlayıcı malzemelerden yapıldıkları için betonarme evlere göre deprem ve benzeri olumsuz durumlarda bütünlüklerini koruma konusunda daha güvenilir sonuçlar veriyorlar. Aynı nedenden dolayı daha dayanıklı bir yapıya sahip olan prefabrik evler, sakinlerine uzun süre problemsiz bir yaşam alanı da sunuyorlar.

hayalinizdeki-prefabrik-ev

6. Prefabrik yapılar sayesinde hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz.

Prefabrik evler, hafif çelik malzeme ve kaynak gerektirmeyen montaj sistemi ve modüler duvarları sayesinde istenilen ebatta yapılabilir. Evlerin projesi kullanıcı tarafından tasarlanabilir.

Modüler yapılar ve şehir mobilyaları alanında 20 yılı aşkın bir süredir yenilikçi ve çevreci bir anlayışla üretim yapan Hebo Yapı, hem iç hem dış pazar için üstün nitelikli ürünler sağlıyor. Ürettiği ürünlerde fonksiyonelliğin yanı sıra zorlu koşullara yüksek düzeyde dayanıklılık gibi özelliklere de yer veren firma, kaliteli, kullanışlı ve uzun ömürlü ürünleriyle fark yaratmayı başarıyor.

Prefabrik ev ve ofis modelleri konusunda da kapsamlı ve çözüm odaklı bir hizmet sunan Hebo Yapı, idealinizdeki yapıyı tasarlayıp üretiyor ve inşa ediyor.