Ocak 02 2020
Prefabrik Ev Satın Alırken Dikkat!

Prefabrik Ev Satın Almanın Püf Noktaları

Kategoriler: Blog Eklenme: 2 Ocak 2020 1.625 Görüntülenme

Prefabrik evler betonarme yapılar kadar güvenli, uzun ömürlü ve sağlıklı yapı çözümleri sundukları için özellikle müstakil arsalar üzerinde sıkça tercih edilir. Kısıtlı alanlarda veya çok katlı yapılara izin verilmeyen bölgelerdeki konut ve barınma ihtiyacına kolayca adapte edilebilirler. Bu da prefabrik konut yapımını bir avantaja dönüştürür.

Giderek artan prefabrik ev talebi, çoğunlukla sektördeki güvenilir firmalar tarafından karşılanır. Ancak düşük maliyetli prefabrik ev arayışında olanlar zaman zaman sahte firmaların veya kötü niyetli şahısların tuzağıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu tür olumsuzluklardan kaçınmanın da elbette püf noktaları var. Hem ekonomik, hem de uzun ömürlü bir prefabrik ev hayaliniz varsa, önce yazımızdaki bu püf noktalara bir göz atın.

Prefabrik Ev Tercihinde Ön Hazırlık

Müstakil arsanıza bir prefabrik konut inşa etmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken kendinize aşağıdaki soruları sormak olmalıdır.

  • Prefabrik evim ekonomik mi, işlevsel mi olmalı?
  • Prefabrik malzeme kalitesini nasıl ölçebilirim?
  • Prefabrik ev seçimimde montaj hizmeti öncelikli mi olmalı?
  • Satış sonrasında mevcut prefabrik yapım için destek alabilir miyim?
  • Prefabrik ev imalatı yapan firmayı nasıl seçmeliyim?

Bu sorulara vereceğiniz yanıtlar hem sizin beklentilerinizi netleştirir, hem de sektörde ne tür ürünler, avantajlar ve süreçler olduğunu anlamanıza yardımcı olur. Soruları cevaplamanın yolu elbette teknik özellikler ve hizmetler ile ilgili küçük çaplı bir araştırmadan geçer. Bu minik araştırmanın çerçevesini sizin için hazırladık. Aşağıdaki adımlar, prefabrik ev satın almanın püf noktaları ile birlikte aklınızdaki sorulara da netlik kazandıracaktır.

prefabrik-ev-satin-alirken-dikkat

Prefabrik Ev Tasarımında İşlevsellik

Prefabrik ev tercihinde tıpkı betonarme ve çelik yapı türlerinde olduğu gibi, maliyetin en aza indirildiği çözümler ön sıralarda yer alır. Bununla birlikte yapının işlevselliği ve ihtiyaca uygunluğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Hazır bir proje mi kullanacaksınız, yoksa arsanıza ve isteğinize uygun olarak şekillendirilmiş bir prefabrik ev mi oluşturacaksınız? Öncelikle buna karar vermelisiniz. İhtiyaca göre tek veya çift katlı prefabrik ev tasarımları mevcut bulunuyor.

Yapının iç tasarımı ve aksesuarları da ailenizin ve sizin yaşam koşullarınıza uygun olmalıdır. Bu tür hazır veya özel üretim prefabrik tasarımların nasıl projelendirildiğini üretici firma ile görüşerek netleştirmelisiniz. Teklif ve şartnameler hakkında detaylı bilgileri sorgulayarak taahhüt firmasının sizin taleplerinize uygunluğunu değerlendirebilirsiniz.

Ayrıca bulunduğunuz bölgenin nem, sıcaklık, yoğun kış koşulları, deprem, yangın ve su baskını riski gibi değerlerine uygun malzemenin kullanılacağından da emin olmalısınız. Prefabrik evinizin bağlı bulunduğu yerel yönetimin yapı denetim talimatlarına uygun bir kurulum tercih etmeniz de satış sonrası oluşabilecek yasal sorunları en aza indirecektir.

prefabrik-ev-satin-alirken-dikkat

Kaliteli ve Güvenli Prefabrik Ev İnşası

Prefabrik ev alırken yapı malzemelerinin TSE ve ISO gibi standartlara uygun teknolojilerle üretildiğinden emin olmalısınız. Sağlamlık, ısı ve yağmur suyu izolasyonu gerek duvar, gerek çatı, gerekse zemin panellerinde aradığınız öncelikler olmalıdır. Örneğin duvar kalınlığının en az 10 cm olmasını; yapı bağlantılarının H profil teknolojisine sahip, çelik veya galvaniz sac malzemeden oluşmasını vazgeçilmez teknik özellikler olarak görmelisiniz.

Prefabrik çatı malzemesinin yağmur suyu korumalı ve ısı değişimini en aza indiren doğal galvaniz sac trapez ve PVC saçak / alın kaplama özelliğine sahip olmasını da tercih edebilirsiniz. Doğal çimento levhaların kullanıldığı sandviç panel sistemi ile üretilen duvar tiplerinin de prefabrik evler için yüksek koruma ve sağlamlık avantajı sağladığını unutmamalısınız.

İç tasarım malzemelerinin çevre dostu özelliğini ve insan sağlığına zararlı maddeler içerip içermediğini de mutlaka sorgulamalısınız. Bu tür teknik detayların şartnamelerde ayrıntılı olarak ele alınması hem prefabrik ev üreticisinin güvenilirliğini kanıtlar, hem de sizin projenizin uzun ömürlü olacağını garanti eder.

Prefabrik Ev Seçimimde Kurulum Hizmeti

Uluslararası standartlara uygun prefabrik yapı üreten firmaların satış ve kurulum hizmetini bir arada sunan sözleşmelerini tercih etmeniz size hem zaman kazandırır, hem de farklı işler için ayrı ayrı organizasyon yapma zahmetini ortadan kaldırır. Sektörde söz sahibi Hebo Yapı gibi firmalar talebe uygun prefabrik ev bileşenleri üretimini satış sonrası 10 gün içinde tamamlayarak hızlı bir şekilde arsanıza kurulum adımına geçirebilirler.

Kısacası, hem üretim, hem de montaj işlemini bir arada sunan kuruluşlarla çalışmanız halinde bir ay gibi kısa zamanda evinize taşınma imkanı bulabilirsiniz. Satış ve kurulum sonrası destek hizmetleri olup olmadığı, zaman içerisinde prefabrik ev bileşenlerinizde değişiklik veya demonte işleminin uygun olup olmayacağı gibi soruları da proje teklif aşamasında satış uzmanlarıyla görüşmeniz faydalı olur.

prefabrik-ev-satin-alirken-dikkat

Prefabrik Ev Üreticisinden Profesyonel Çözümler

Prefabrik ev tercihinizde çevre dostu, kaliteli malzeme üretimi yapan, uygun fiyat garantisi sunan; üretim, montaj ve servis hızı yüksek olan bir firma ile çalışmayı tercih etmelisiniz. Bu noktada, sektörde tanınan, yirmi yılı aşkın süredir prefabrik yapı türlerinde hem imalat, hem kurlum, hem de dönüşüm hizmetleri sunan Hebo Yapı A.Ş. gibi üreticilerin profesyonel satış danışmanlarıyla yüzyüze görüşmeler yapmanız en önemli adım olacaktır.

Ürün gruplarını showroomda inceleyerek ve örnek prefabrik evler hakkında bilgiler alarak kendi projenizi güvenilir ekiplere teslim edebilirsiniz.