Temmuz 02 2024
Prefabrik Ev Teslim Süresi Ne Kadardır?
Kategoriler: Blog Eklenme: 2 Temmuz 2024 14 Görüntülenme

Prefabrik evlerin tüm parçaları fabrikada üretilir ve daha sonra istenilen yere montaj yapılır. Bu sayede anahtar teslim prefabrik ev süresi, betonarme evlere göre oldukça hızlıdır. Teslim süresi ise istenilen evin özelliklerine ve metrekaresine göre değişkenlik gösterir.

Prefabrik Evler Ortalama Kaç Gün İçerisinde Teslim Edilir?

Ortalama Teslim Süresi

Sipariş verildikten sonra ortalama bir ay içerisinde ev taşınılacak duruma gelir. Bu sürenin içerisinde evin fabrikada üretimi, monte edilecek alanın zemin düzenlemesi, montajı, elektrik, su vb. bağlantılarının tamamlanması dahildir.

Standart Modeller ve Teslim Süresi

Prefabrik yapılarda genellikle tercih edilen 2+1 evler 47 metrekareden başlayarak tek ya da iki katlı olabilir. 2+1 modeller içerisinde çok fazla değişiklik yapılmadığı zaman en hızlı teslim edilen modeller arasında yer alır.47 m2 lik bir ev toplam montaj süresi 7/10 gün aralığındadır.

Özelleştirilmiş Modeller ve Teslim Süresi

Prefabrik evler; kullanılan malzeme, büyüklük ve kat sayısı olarak pek çok farklı şekilde özelleştirilebilir. İstenilen özellikler doğrultusunda anahtar teslim prefabrik ev süresi değişkenlik gösterir. Hebo Yapı, hayalinizdeki eve kavuşabilmeniz için dayanıklı ve uzun ömürlü çözümler sunar.

prefabrik ev

Prefabrik Ev Kurulumu Kaç Gün Sürer?

Fabrikada üretilen ve kurulum için hazırlanmış parçaların sahada monte edilmesi yaklaşık 5 günlük bir süreçtir. Daha sonra elektrik, su vb. tesisat işlerine başlanır.
47 m2 lik bir ev toplam montaj süresi 7/10 gün aralığındadır.

Kurulum Sürecinin Adımları

Hebo Yapı kalitesiyle üretilen parçalar kurulum alanına taşınmadan önce arazide zemin hazırlığı yapılır. Betonarme evlerden farklı olarak prefabrik evler için temel kazmak yerine 25 cm çift hasırlı beton zemin hazırlanır. Daha sonra modüller, üretim alanından montaj alanına taşınır, monte edilir ve son olarak tesisat bağlantıları yapılır.

Ortalama Kurulum Süresi

Zemin hazırlıkları bittikten sonra evin büyüklüğüne bağlı olarak kurulum süresi en az beş gün olmak üzere evin özelliklerine göre değişiklik gösterir. Tek katlı evlerin kurulumu çok katlı evlere göre daha hızlı ve kolaydır. .47 m2 lik bir ev toplam montaj süresi 7/10 gün aralığındadır.

Kurulum Süresini Kısaltan Faktörler

Hızlı ve verimli kurulum için öncelikle uygun arazi seçilmelidir. Bununla birlikte kurulum yapılacak mevsim koşullarının çalışmaya uygun olması montaj süresini kısaltır. Sade ve klasik tasarımlar, özelleştirilmiş tasarımlara göre daha kolay imal edilir ve çok daha hızlı kurulum sağlanır. Tüm bu özellikler bir araya gelerek prefabrik ev anahtar teslim süresinin kısalmasına yardımcı olur.

prefabrik ev

Prefabrik Ev Teslim Süresini Etkileyen Faktörler

Prefabrik ev anahtar teslim süresini etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • Evin kurulacağı arazinin durumu;
  • Kurulacak evin büyüklüğü, oda sayısı ve metrekaresi;
  • Evin tek katlı ya da çok katlı olması,
  • Beton, çelik ya da ahşap malzeme tercihine göre malzemenin işleme süresi,
  • Kurulum yapılacak arazinin üretim tesisine uzaklığı,
  • Tasarımda kullanılan donanım özellikleri,
  • Elektrik, su, kanalizasyon vb. tesisatların tamamlanma süreci.

İhtiyacınıza en uygun prefabrik ev için Hebo Yapı tarafından sunulan modeller arasından seçim yapabilir ya da profesyonel danışmanlık hizmetinden hemen faydalanabilirsiniz.