Temmuz 04 2024
Prefabrik Evler Depreme Dayanıklı Mı?
Kategoriler: Blog Eklenme: 4 Temmuz 2024 6 Görüntülenme

Türkiye’nin prefabrik üretiminde lider markalarından biri olan Hebo Yapı A.Ş., kaliteli malzeme kullanımı, profesyonel işçilik ve sağlamlık adımlarında yüksek avantajlar sunmasıyla ön plana çıkar. Hebo Yapı’nın ürettiği depreme dayanıklı prefabrik evler, hem deprem bölgelerinde hem diğer alanlarda güvenli bir deneyim sunmayı başarır. Depreme en dayanıklı evler arasında öne çıkan bu yaşam alanları ihtiyaçlarınıza çözüm sunan yeni nesil özelliklere de sahiptir. Siz de özellikleri inceleyerek en dayanıklı prefabrik evlere sahip olabilirsiniz.

prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik Evler Neden Depreme Dayanıklıdır?

Prefabrik evler, depreme dayanıklı oldukları için en sık tercih edilen yapı tiplerindendir. İç iskeletlerinde bulunan çelik taşıma sistemi esnek bir yapıya sahiptir. Bu özellik sayesinde deprem anında yapılar esner ve yıkılma meydana gelmez. Aynı zamanda temel kazılmayan evlerden oldukları için deprem sarsıntılarından en az seviyede etkilenir. Prefabrik ev güvenli mi, şeklinde araştırma yapanlar için, güvenli olduğu söylenebilir. Evlerde uygulanan çelik bağlantı ekipmanları da yapıların güvenli olmasında etkilidir. Alçıpanlar, sağlam yapılarıyla depreme karşı güçlüdür. Fibercement kaplama ve single adı verilen malzemeler yapıların ekstra güç kazanmasına yardımcı elemanlardır.

Tek katlı ya da iki katlı olmaları da prefabrik yapıların deprem sarsıntılarından etkilenmelerinin önüne geçer. Tek ya da iki katlı olarak inşa edilen yapılar, sarsıntılardan etkilenerek eğilmez ya da bükülmez. Yapılar, ekstra güç kazanır ve yıllar içerisinde gerekli bakımlar yapıldığında iklimsel koşullardan da çok az seviyede etkilenir. Prefabrik evler sağlam mı, merak edenler için ultra sağlam olduğu söylenebilir. Depreme dayanıklı olan prefabrik evler, su yalıtımı, ısı yalıtımı, ses yalıtımı gibi özelliklere de sahiptir. Bu özellikleri prefabrik yapıları ekstra güvenli ve sağlam kılar.

Hafif çelik konstrüksiyonla yapılan prefabrik evler, deprem bölgelerinde oluşan sarsıntılara ve büyük depremlere karşı dayanıklı bir yapı sunar. Kısa teslim süresi olmasına karşın güçlü yapılarıyla pratik kullanım avantajı sağlar. 1.derece deprem bölgelerinde bile sarsıntılardan etkilenmeyen prefabrik yapılar, çeliklerin esnemesiyle birlikte yıkılmaya karşı dayanıklıdır. Yıkılmayan prefabrik evler, 40 ila 50 yıllık kullanım süresine sahiptir. Evinizin bakımını ve ihtiyaçlarını karşıladığınızda ve gerekli yenilemeleri yaptırdığınızda ise kullanım süresi uzayabilir.

depreme dayanıklı ev

Deprem Bölgeleri için Prefabrik Ev Tercih Etmenin Avantajları Nelerdir?

Prefabrik ev deprem bölgelerinde en çok kullanılan yapı türüdür. Tek katlı ya da iki katlı olarak inşa edilen prefabrikler, güvenli kullanım özellikleriyle emniyette olmanıza katkıda bulunur. Aşağıdaki avantajlar sayesinde güvende kalabilirsiniz. Deprem bölgelerinde yaşam sürerken kendinizi risk altında hissetmenize gerek kalmaz. Güven ve huzur içerisinde yaşarken alacağınız basit önlemlerle ev içerisinde de güvende olabilirsiniz. İşte prefabrik ev tercih etmenizin getireceği avantajlar:

  • Prefabrik evler depreme karşı en dayanıklı yapılar arasında yer alır. Bu özellikleriyle deprem bölgelerinde tercih edilmelerinde hiçbir sakınca yoktur.
  • İskelet ve taşıyıcı sistemlerinde yer alan çelik konstrüksiyon, yapıların ekstra güvenli hâle gelmesinde etkilidir. Bu sayede küçük çaplı ya da büyük çaplı sarsıntılara karşı güçlüdür.
  • Prefabrik evler, pratik yapıları ve kullanım alanlarıyla depreme karşı en güvenli yapılardandır. Depremin yıkıcı sonuçlarından etkilenmeden güvenlik sağlar.
  • Prefabrik evlerin depreme dayanıklılığının yanı sıra içerisine eşya yerleştirirken de dikkatli olarak deprem önlemleri alabilirsiniz. Bu işlem evinizin tam güvenli olmasına katkı sağlar.
  • Prefabrik evinizi yerleştirirken alan güvenliğini de dikkate alabilirsiniz. Bu sayede dışarıdan gelebilecek hasarların da önüne geçebilirsiniz.
  • Dilediğiniz yere taşıtabileceğiniz prefabrik evinizin arsa alanı güvenli değilse, nakliye yaptırabilir, güvenli noktalara taşıyabilirsiniz.
  • Diğer yapı türlerine karşın daha ekonomik olan prefabrik evler, az maliyetle çok güvende olmanızı sağlar. Metrekare hesabı yaparak konut satın alabilir, satın aldığınız dayanıklı konutla 40-50 yıl boyunca güvende kalabilirsiniz.
  • Kısa sürede teslim edilen yapılar, zaman kazanmanıza yardımcı olur. İnşa süresi beklemenize gerek kalmadan günler içerisinde teslim edilir. Birkaç günde teslim edilen yapıların elektrik ve su tesisatları da kurulur.
  • Sadece zemin düzenlemesi yaptırdıktan sonra konutunuzun yerleşimi hızlı bir şekilde yapılır. Zemin düzenlemesi yapılmış bir araziye konutun kurulması sadece 2-3 gün sürer.
  • Depreme dayanıklı prefabrik ev fiyatları, diğer konut tiplerine göre ekonomiktir. Yapıtın fiyatı metrekare ölçümüne göre hesaplanır. Ekonomik olmasına karşın kullanılan malzemeler ve işçilik 1. sınıftır. Hebo Yapı tarafından üretilen uygun fiyatlı prefabriklere göz atarak depreme dayanıklı konut tipini hemen satın alabilirsiniz.
  • Portatif yapıları sayesinde genişletme ihtiyaçlarınızı da kolaylıkla karşılayabilirsiniz. İstediğiniz bölgeden genişletme yapabilir, eklentilerle evinizin hayallerinizdeki gibi olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Prefabrik evler maliyetsiz bakım ihtiyaçlarıyla oldukça kullanışlıdır. Bakımlarınızı rutin olarak yaptırarak evinizin ömrünü uzatabilirsiniz.

depreme en dayanıklı evler

Prefabrik Ev Sahipleri için Deprem Güvenliği İpuçları

Ev içerisinde yapacağınız küçük değişikliklerle güvenlik sağlayabilir, depreme karşı önlem alarak içiniz rahat bir şekilde yaşayabilirsiniz. Prefabrik depreme dayanıklı mı, merak edenler için hazırlanan maddelere göz atabilir, atabileceğiniz güvenlik adımlarını hemen inceleyebilirsiniz:

  • Ev içerisine yerleştirdiğiniz eşyaları duvarlara sabitleyerek eşyalardan meydana gelebilecek hasarları önleyebilirsiniz.
  • TV, ünite, buzdolabı, dolap ve kitaplıklar gibi eşyalarınızı duvara monteleyerek deprem anında devrilmelerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Evinizin yapılış aşamasında kolonların güvenliği hakkında bilgi alabilirsiniz. Kullanılan malzeme türü, kolonların kalitesini etkileyebilir. 1. sınıf malzeme kullanılan Hebo Yapı prefabriklerini tercih ederek bu adımla kendinizi garanti altına alabilirsiniz.
  • Koltuk gibi büyük ölçekli eşyalarınızı kullanışlı ve geniş çaplı seçerek yaşam üçgeni oluştururken kullanabilirsiniz.
  • Deprem çantası hazırlayarak acil durumlarda kendinizi garanti altına alabilirsiniz.
  • Depreme dayanıklı ev çeşitlerinin zemin bölümünde kullanılan yeni teknolojileri yapıtınıza uygulayabilirsiniz. Raylı sistemler, yaylı sistemler gibi depremsavar teknolojilerden faydalanabilirsiniz. Amortisör teknolojisini uygulatarak depremin oluşturduğu sarsıntıları %50 oranında azaltabilirsiniz.
  • Sismik izolasyon adı verilen taban izolasyonunu yaptırabilir, depremden hasar almadan kurtulabilirsiniz. Bu işlem sayesinde konutunuzun deprem sırasında yanal hareket kabiliyetine kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Konutunuzun üst bölümüne bir sarkaç yerleştirebilirsiniz. Çelik halatlar yardımıyla yerleştirilen sarkaç, deprem hareketliliği sırasında konutun ters yönde hareket etmesini sağlar. Bu sayede deprem konutunuzu etkilemez.
  • Prefabrik ev depreme dayanıklı mı, anlamak için yapı uzmanınıza sorular yöneltebilirsiniz. Yapıyı güçlendirmeniz gereken noktaları da yapı uzmanınızdan öğrenebilirsiniz.
  • Tavanlara asılan avizelerin ağır olmamasına özen gösterebilirsiniz. Ağır avizeler deprem anında yaşanan sarsıntıdan etkilenerek kopabilir ve üzerinize düşebilir.
  • Klimaları duvara sabitlerken ağırlığını taşıyabilecek kadar güçlü ekipmanlar seçebilirsiniz. Taşıyıcı materyallerin çelik olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Prefabrik evler yangına karşı dayanıklı olması sebebiyle deprem anında oluşabilecek yangından da etkilenmeyecektir. Bu özellikleri de prefabrik evlerin avantajlarındandır.

prefabrik ev deprem

Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Fiyatları

Depreme dayanıklı prefabrik evlerin fiyatları, metrekareye ve ev özelliklerine göre değişir. Hekim Holding tarafından Hebo Yapı güvencesiyle satışa sunulan evler, birkaç gün içerisinde teslim edilir. Evlerin altyapı çalışmaları da yine Hebo Yapı A.Ş tarafından yapılır. Elektrik ve su tesisatı gibi ciddi bütçeler gerektiren işlemler, Hebo Yapı tarafından profesyonel bir şekilde tamamlanır. Depreme dayanıklı konut siparişinizi hemen vermek için Hebo Yapı ile iletişime geçebilir, birbirinden güzel projelerle satışa sunulan ev çeşitlerinden dilediğinizi satın alabilirsiniz. Siz de hayalinizdeki eve kavuşmak için şimdi harekete geçebilirsiniz.