Mart 04 2024
Prefabrik Evlerde Isınma Nasıl Olur?
Kategoriler: Blog Eklenme: 4 Mart 2024 11 Görüntülenme

Betonarme binalara göre prefabrik evler çok daha hızlı ve kolay hayata geçirilen yapılardır. Özellikle deprem riski açısından verimliliği ile öne çıkan bu yapılar kolay kurulum, prefabrikasyon üretim, esnek tasarım gibi avantajlarından dolayı da sıklıkla tercih edilir. Bu tip yapıları tercih edenlerin sıklıkla merak ettiği bir konu ise prefabrik yapılarda ısınma nasıl olur? Prefabrik evlerde kışın nelere dikkat edilmeli?

Prefabrik Evlerde Isınma Nasıl Olur?

Prefabrik Evler Kışın Isınır mı? Isınma Nasıl Olur?

Kullanıcılar tarafından prefabrik ev kışın soğuk olur mu düşüncesi sıklıkla merak edilir. Prefabrik yapılar dört mevsime uygun üretilen, yüksek yalıtımlı malzemelerle izolasyonu yapılan evlerdir. Bu nedenle, yapı içerisine kurulan farklı tip ısıtma sistemleri ile kışın bu evlerde oturmak mümkündür.

Prefabrik evler sıcak veya soğuk mevsimlerde, farklı iklim bölgelerinde kullanıma uygun olarak üretilen yapılardır. Bu nedenle, prefabrik evlerde kışın oturulur mu sorusunun yanıtı oldukça nettir. Elbette kışın prefabrik evlerde konforlu ve rahat bir şekilde oturulabilir. Bu tip evlerde inşa edilirken gerekli malzemelerle ısı yalıtımı gerçekleştirilir. Taş yünü, cam yünü, EPS ve XPS gibi yalıtım malzemeleri bu yapıların üretiminde kullanılır. Bunun yanı sıra, inşa edileceği yerdeki iklim özelliklerine göre prefabrik yapılar için farklı iç, dış duvar uygulamaları yapılabilir.
Ayrıca, prefabrik evler kış mevsiminde ısınma amaçlı gerekli sistemlerin kullanımına da uygun yapı özelliği taşırlar.

Hem yapı yalıtımının gerçekleştirilmesi hem de gerekli ısıtma sisteminin binaya kurulması ile prefabrik evlerde ısınma mümkündür. Peki prefabrik evlerde ısı yalıtımı nasıl sağlanır? Evin prefabrikasyon inşası sırasında çatı, duvar ve temel gibi yapı elemanlarında kullanılan ısı yalıtım malzemeleri ile binanın izolasyonu yapılır. Prefabrik yapı ısı yalıtımı için genellikle taş yünü, cam yünü, EPS ve XPS gibi farklı izolasyon malzemeleri kullanılır.

Yapı yalıtımının ardından ısıtma sisteminin yapıya kurulması prefabrik evlerde ısınma konusunda önemli bir diğer aşamadır. Betonarme binalarda ısıtma amaçlı kullanılan tüm sistemler prefabrik yapılara da uygulanabilir. Doğalgaz kombi sistemi, merkezi yerden ısıtma sistemi, klima, güneş enerjisi, elektrikli ısıtıcılar, fosil yakıtlı sobalar gibi farklı yöntemlerle prefabrik yapılarda kışın ısınma mümkündür. Her sistemin ısıtma performansı, maliyet gibi açılardan kendine özgü avantajları ve dezavantajları söz konusudur.

Prefabrik Evlerde Isınma Yöntemleri Nelerdir?

Prefabrik Evlerde Isınma Yöntemleri Nelerdir?

Doğalgaz, klima, güneş enerjisi, elektrikli soba gibi farklı ısınma yöntemleri prefabrik evlerde kullanılabilir. Her birinin bazı olumlu ve olumsuz özellikleri mevcuttur. İhtiyacınıza göre prefabrik evlerde farklı ısınma yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

prefabrik ev ısı yalıtım

Doğalgaz

Doğalgaz, prefabrik yapılarda sıklıkla tercih edilen ve pratik ısınma sağlayan bir yöntemdir. Doğalgaz altyapısı olan tüm şehirlerde prefabrik evlerde kombi sistemi ile kullanımı mümkündür. Kombi veya kat kaloriferi olarak doğalgaz sistemini tercih edebilirsiniz. Doğalgaz; sıcak su imkanı, hızlı ve kolay kurulum, ev içerisinde her yeri ısıtma avantajları ile öne çıkar.

Güneş Enerjisi

Yapının çatı veya cephesine entegre edilen panel ile ısıtma için güneş enerjisinden faydalanmak mümkündür. Güneş enerjisi ile ısınma hem temiz ve doğaya zararsız hem de tasarruflu bir yöntem olmasından dolayı önemli avantajlara sahiptir.

Soba

Prefabrik evlerin ısınmasında soba hala tercih edilen bir yöntemdir. Kömür, odun veya doğalgaz sobalarından birini ısınma amacıyla kullanabilirsiniz. Ancak soba kullanımında en önemli detay sızıntıları önleyecek şekilde kurulumunun doğru bir şekilde yapılması ve düzenli bakımının gerçekleştirilmesidir.

Elektrikli Soba

Kış mevsiminde ısınma amaçlı elektrikli soba kullanmak da mümkündür. Fosil yakıtlı sobalara göre daha az kirlilik oluşturur, enerji ve maliyetten tasarruf sağlar. Enerji verimliliği açısından fosil yakıtlı sobalara göre daha avantajlıdır. Kolay kurulumu ile elektrikli sobalar prefabrik evlerde kullanıma uygundur.

Klima

Prefabrik yapılarda kullanabileceğiniz bir diğer ısıtma yöntemi klimadır. Bu sistem yazın da kullanılabileceği için avantajlıdır. Soba gibi ısıtma yöntemlerine göre kullanım kolaylığı, temiz olması ile avantaj sağlar.

Hebo Yapı ile Isı Yalıtımlı Prefabrik Evler

Hebo Yapı ile Isı Yalıtımlı Prefabrik Evler

Isı yalıtımlı prefabrik evler için ulusal ve uluslararası alandaki başarılı projeleri ile öne çıkan, alanında öncü bir firma olan Hebo Yapı uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Hem yurt içinde hem yurt dışında faaliyet gösteren Hebo Yapı sektöre hakim, prefabrik yapılar konusunda uzman, yüksek ihracat gücü ile katma değeri yüksek firmadır.

Hebo Yapı tarafından sunulan ısı yalıtımlı prefabrik ev çözümleri de beklentilerinizi karşılar. Yüksek performansı ile kış mevsiminde ısınma hususundaki tereddütlerinizi ortadan kaldırır. Hebo Yapı tarafından üretilen prefabrik evlerde yüksek yalıtımlı ısı malzemeleri tercih edilir. Çatı, duvar ve döşeme detaylarında ısı yalıtım açısından verimlilik sağlayan sistemler kullanılır. Siz de Hebo Yapı’nın enerji verimliliği sağlayan, ısı yalıtımlı prefabrik evlerini tercih edebilir, konforlu yaşam alanları elde edebilirsiniz.