Mayıs 08 2024
Prefabrik Köy Evleri Nedir? Modelleri Nelerdir?
Kategoriler: Blog Eklenme: 8 Mayıs 2024 17 Görüntülenme

Prefabrik ev, demonte olarak üretimi yapılan parçaların birleştirilmesi ile elde edilen ev türüdür. Prefabrikasyon teknolojisi dünyada ve Türkiye’de günden güne gelişmekte olup barınma ihtiyacını karşılamayı amaçlar. Sanayileşme ve endüstrileşmeye paraler barınma ihtiyacının artıyor olması prefabrik evlere olan ilgiyi artırmıştır. Hızlı şekilde tamamlanması, proje maliyeti toplamının betonarme binalara göre daha düşük olması prefabrik ev olan ilginin en önemli nedinleridir. Kırsalda prefabrik köy evi sayısındaki artışın nedeni de kurulum ve yapım kolaylığı toplam maliyet düşüklüğü, doğal afetlere karşı dayanıklılığıdır.

Prefabrik Köy Evleri

Prefabrik Köy Evleri Nedir?

Prefabrik köy evleri, kırsal alanda bulunan ve benzer tasarımlara sahip olan evlerdir. Bu evler fabrikalarda demonte olarak üretilir ve zemine kolay bir şekilde kurulur. Betonarme binalardan sıkılan ve pratik şekilde köy evi sahibi olmak isteyenlerin tercihi olan bu evler rahat ve konforlu bir yaşam alanı kazandırır. Kişiye özel farklı modellerde üretilebilen bu yapılar zengin model çeşitliliği ile herkesin hayalini kurduğu köy evine sahip olmasını sağlar.

Şehrin kalabalığından kaçmak ve köyde bir evi olsun isteyenlerin beklentilerini karşılayan köy evi prefabrik teknoloji ile üretildiğinden toplam maliyeti diğer evlere göre oldukça düşüktür. Farklı tasarımları ve özellikleri olan müstakil köy evleri prefabrik olması nedeniyle kurulum kolaylığı sunar. İnsanlara hayal ettikleri yaşamı vadeden ve bu hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunar. Köyde tapulu arsası olan ve gerekli izinleri alan herkes bu evlere sahip olabilir.

Prefabrik Köy Evleri

Prefabrik Köy Evlerinin Popülerliği Neden Arttı?

Prefabrik köy evlerinin popülerlik kazanmasının pek çok nedeni vardır. Bu evlerin bu denli ilgi görmesinde:

  • Hızlı kurulum
  • Düşük maliyet
  • Şık tasarım
  • Konforlu kullanım
  • Depreme dayanıklılık
  • Çevre dostu olması
gibi faktörler etkili olur.

Prefabrik yapıların tercih edilmesinde klasik evlere göre daha hızlı ve pratik kuruluyor olması, önemli bir etken olarak varlığını hissettirir. Bu evler, özel temel gerektirmez, temel hazırlığı klasik yapılara göre daha kolaydır. Kurulumu çevreyi tahrip etmeden kolayca yapılır. Montajı çevre kirliliğine neden olmaz. Şık tasarım ve konforlu kullanım alanı sunması prefabrik evlerin popülaritesini artırır. Boyutu ve ev içi kullanım alanları kişiye özel dizayn edilebilir.

Hayal edilen eve daha düşük bir fiyatla ve kolayca sahip olma fikri bu evlere olan ilginin artışında oldukça etkilidir. Tapulu küçük bir arsası olan herkes Hebo Yapı güvencesi ile herkes ister köyde, ister yaylada, ister bağda prefabrik ev sahip olabilir.

Ekonomik faktörler ve depreme dayanıklılık da prefabrik evlere olan ilginin artmasına neden olan faktörler arasındadır. Depremde çökme yapmayan bu evlerin maliyeti normal evlere göre oldukça düşüktür. Mimarisine ve sahip olduğu özelliklere göre köye prefabrik ev yapma maliyeti farklılık gösterse de esas olarak normal evin çok altındadır. Ekonomik avantajlar, doğayla iç içe bir ev hayali kuranları köye prefabrik ev yapma noktasına taşır. Prefabrik köy evi fiyatları ekonomik açıdan beklentileri karşılayacak düzeydedir.

Prefabrik Köy Evleri

Prefabrik Köy Ev Modelleri Nelerdir?

Farklı tasarım örnekleri ile model zenginliği sunan prefabrik teknoloji ile üretilmiş evler yaşam kalitesini artırır. Prefabrik köy evi modelleri özel tasarımları ile modern ve fonksiyonel bir yaşam alanı sunar. Kişiye özel tasarlanabilir. En fazla rağbet gören prefabrik yapı modellerinden biri müstakil köy evi modelidir. Bunun dışında 1+1, 2+1, 3+1 farklı oda sayısında daire tipi köy evleri ile oda sayısı fazla olan tek banyo ya da çift banyo özellikli iki katlı villa tipi köy evi modelleri de mevcuttur.

Prefabrik Köy Evleri Depreme Dayanıklı mıdır?

Prefabrik evlerin en önemli avantajlarından biri de depreme karşı yüksek dayanıklılık göstermesidir. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan insanlar kendilerini güvende hissettiği için prefabrik konutlarda yaşamayı tercih ediyor. Sel, yangın ve deprem gibi doğal afetlere karşı güvenli olması prefabrik köy evlerine olan ilginin artış göstermesinde önemli bir unsurdur.

Bu tarz evler, su geçirmez ve yanmaz. Prefabrik ev, depreme karşı oldukça dayanıklıdır. Normal betona göre daha hafif malzeme ile üretilir. Deprem felaketi ve sonrasında yaşanan acılar Hebo Yapı kalitesiyle üretilen prefabrik yapıları daha güvenli bir alternatif haline getirmiştir.

Prefabrik evlerin ortaya ilk çıkışı deprem konutu şeklindedir. Kolay kolay yıkılmayan, darbelere ve sarsıntıya karşı dayanıklı bir yapı tekniği ile üretilen bu evlerin esneme özelliği vardır. Bu özellik prefabrik evlerin sallantı anında çökmesine engel olur. Prefabrik ev, depreme karşı oldukça dayanıklıdır. Normal betona göre daha hafif malzeme ile üretilir. Deprem felaketi ve sonrasında yaşanan acılar Hebo Yapı kalitesiyle üretilen prefabrik yapıları daha güvenli bir barınma alternatifi haline getirmiştir.

Prefabrik Köy Evleri

Prefabrik Köy Evleri Nasıl Üretilir?

Prefabrik ev üretiminden önce arsa üzerinde zemin çalışması yapılır. Beklentiler doğrultusunda evin mimari planı çıkarılır. Bu plana uygun şekilde evin tüm parçaları demonte olarak üretilir. Fabrika ortamında yüksek teknoloji ile çalışan özel makineler yardımı ile evin tüm parçaları üretilir ve montaj için arsaya nakli sağlanır. Parçalar çelik çerçeve üzerine çelik vidalarla monte edilir.

Prefabrik Köy Evi Yaptırmanın Maliyeti Nedir?

Köyde mevsimlik yaşam için tercih edilen prefabrik evler düşük maliyeti ile bütçe dostudur. Düşük maliyetli prefabrik ürünler, maliyeti ve kolay kurulumu ile geleneksel konut türlerine göre avantajlı bir yapı şeklidir. Hebo Yapı köye prefabrik ev yapma maliyeti çeşitli etkenlere göre şekillenir. Bu faktörler prefabrik köy evi fiyatları üzerinde belirleyicidir. Fiyatlandırma stratejileri boyut, tasarım, malzeme kalitesi, kurulum yeri ve işçilik gibi unsurlara göre şekillenir.Fiyat skalası içinde ekonomik alternatiflerin yanı sıra lüks seçenekler de mevcuttur. Toplam maliyet, tercih edilen modele göre ekonomik ya da lüks skalada yer alabilir.

Prefabrik evlerin üretiminde başta çelik olmak üzere betonarme ve ahşap gibi farklı malzemeler de kullanılır. Kullanılan malzemenin türü maliyeti belirleyen en önemli ayrıntıdır. Malzeme türü ve kalitesi fiyatlara doğrudan etki eden unsurların başında gelir. Kalite yükseldikçe maliyet de yükselir. Söz konusu evin mimari tasarımı, bu tasarımın öne çıkardığı mühendislik fiyatları maliyeti belirleyen ana unsurları arasında yer alır. Tasarım ve mühendislik dışında fiyatlar belirlenmesinde evin kaç metrekare olacağı, evin planı, çatı izolasyonu, balkon sayısı, dış kaplama ve diğer detaylar dikkate alınır. Üretiminden kurulumuna kadar büyük bir emek gerektiren ve insan gücüne ihtiyaç duyulan prefabrik ev imalatında işçilik ücretleri de maliyeti belirleyen unsurlar arasında yer alır.

Prefabrik Köy Evleri

Prefabrik Köy Evleri Nereye Kurulabilir?

Prefabrik köy evi ancak imarlı arsa üzerine yapılabilir. Kırsal alanlar, şehir dışı alanlar, arsalar, tarlalar prefabrik köy evi yapmak için ideal yerlerdir. Ancak arsanın imarlı olması şarttır, imarı olmayan tarlaya veya araziye prefabrik ev yapmak mümkün değildir. Bu tarz yapıları inşa etmek için belediyeden ruhsat izni alınması gerekir.

Evin kurulacağı arsanın yasal prosedürü tamam olduğunda zemin etüdü yapılır. Mühendisler tarafından evin cephesi, temeli ve diğer unsurlar netleştirilerek üretim aşamasına geçilir. Evin kurulacağı yerin zemin özellikleri, zemin etüt maliyeti, temel kazısı toplam maliyete etki eder. Hebo Yapı prefabrik ev üretiminde sadece tasarım ve kurulum ile ilgilenmez. Bölgesel farklılıkların getirdiği zaruri gereksinimleri gözlemler ve bu ihtiyaçlara cevap verecek özgün tasarımları hayata geçirir.

Prefabrik Köy Evlerinin Montajı ve Kurulumu Nasıl Yapılır?

Üretimi yapılan prefabrik ev, demonte olarak kurulacağı arsaya getirilir. Kurulum süreci yaklaşık 15 gündür. Daha kısa sürede de bitebilir. Sırasıyla şu aşamalardan sonra kurulum işlemi bitmiş olur:

  • Temel betonu dökülür.
  • Çelik çerçeve monte edilir.
  • Diğer parçalar çelik çerçeveye montajlanır.
  • Elektrik, su ve diğer tesisat döşemesi yapılır.
  • Kapı ve pencereler takılır.
  • Çatı kurulur, izolasyonu yapılır.
  • İç ve dış boyama yapılır.
  • Lavabo, klozet, duş teknesi gibi parçalar yerleştirilir.

Tüm bu aşamalardan sonra prefabrik evin kurulumu tamamlanmış olur.

Prefabrik Köy Evlerinin Tasarım Trendleri Nelerdir?

Müstakil köy evi modelleri tek katlı, klasik ev görünümünden farklı şekilde dizayn edilmiş modern tasarıma sahip evlerdir. Şehir kalabalığından uzaklaşarak doğa içinde nefes almak isteyenlerin rağbet gösterdiği müstakil köy evleri kullanım açısından oldukça avantajlıdır. Müstakil evlerin tercih edilmesinde balkonlu olması önemli bir unsurdur. Balkonlu mimarisi ile işlevsel ve ideal bir seçenektir.

Daire tipi köy evleri tek katlı olabileceği gibi çok katlı da olabilir. Tek katlı apartman dairesi olarak ya da birkaç katlı çok daireli apartman şeklinde dizayn edilebilir. 1+1, 2+1, 3+1 seçenekli modelleri mevcuttur, oda sayısı arzuya göre artırılabilir.

Hebo Yapı güvencesi ve kalitesi ile üretilen prefabrik köy ev seçenekleri arasında rağbet gören modellerden biri de villa tipi yapılardır. Geniş yaşam alanı sunar. Modern ve yenilikçi tasarımı ile dikkat çeken dubleks türü köy evleri kalabalık aileler için idealdir. Genişliği ihtiyaçlara göre belirlenebilir ve buna uygun şekilde tasarlanabilir. Oda sayısı isteğe göre artırılabilir veya azaltılabilir, kiler, giyinme odası, ebeveyn banyosu gibi bölümler eklenebilir.

İnsanların barınma ihtiyacına estetik, şık, güvenli ve ekonomik çözümler üreten Hebo Yapı prefabrik köy evi modellerini ve size özel tasarım seçeneklerini incelemek için Hebo Yapı web sitesini ziyaret edebilirsiniz.