Ekim 14 2013
Prefabrike Evler Şehre İniyor
Kategoriler: Haberler Eklenme: 14 Ekim 2013 1.198 Görüntülenme

Bu güne kadar genellikle yüksek katlı yapılmaması nedeniyle yayla, bağ, bahçe ve yazlık evlerde tercih edilen prefabrike konutlar, daha önce üç kata kadar inşa edilebilirken Hebo Yapı’nın uzun süredir yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları neticesinde artık sekiz kata kadar yapılabilecektir.

Şirketimizin pazarlama müdürü Sn.İlyas Çırak, Ankara Yapı fuarında Habertürk gazetesine verdiği röportajda sekiz kata kadar yapılabilecek projeler sayesinde, prefabrik konutların şehir merkezlerinde apartman olarak da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Sn.Çırak, 3-5 yıl öncesine kadar pek fazla kimse tarafından bilinmeyen prefabrike konutların son yıllarda yoğun şekilde talep gördüğünü anlattı.

Yüksek katlı prefabrik konutlar inşa edilememesi nedeniyle bugüne kadar prefabrik konut talepleri, genellikle yayla, bağ, bahçe ve yazlık arazilerde tercih edildiğini hatırlatan Çırak, “Firma olarak bu soruna çözüm üretmek istedik. Uzun süredir yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız meyve vermek üzere. Bu kapsamda en geç 2014 yılının sonuna kadar sekiz katlı prefabrike konutlar yapmaya başlayacağız” dedi.

Bu teknolojinin tamamen Türk mühendisleri ve sermayesi tarafından hayata geçirileceğine dikkati çeken Çırak, şöyle konuştu; “Bugüne kadar prefabrike konutlar şehir merkezlerinde kullanılmıyordu. Çünkü insanlarda, şehir merkezlerinde 2-3 katlı konutların yapılması konut maliyetlerini çok yükseltiyor anlayışı hakimdi. Aslında şehir merkezinde bile kurulumu ve yapımı çok hızlı olan prefabrik bina kullanmak isteyenler vardı fakat arazinin 2-3 katlı konutlarda değerlendirilmek istenmemesi bizim önümüzü tıkıyordu. Artık şehir içinde sıkça karşılaşılan yüksek katlı binalar prefabrike olarak da göze çarpacak. Bir anlamda, Hebo Yapı olarak prefabrike konutları artık şehir yaşantısıyla tanıştıracağız.